Toeristenbelang Laren (TBL) organiseert ook in 2025 weer een wandelroute langs midwinterhoorn blazers.
Ook u bent deze dag hartelijk welkom op dit bijzondere evenement. U kunt weer kiezen uit drie afstanden, een van ongeveer 6 , 9 en 12 km. Tijdens de uitgezette wandelingen zult u natuurlijk verschillende midwinterhoornblazers zien en horen spelen.
Er is onderweg gelegenheid om koffie/thee, erwtensoep, broodje rookworst en glühwein/chocomelk te nuttigen. Bij de pauzeplek is een toiletgelegenheid.
Niet overal is de mogelijkheid om te pinnen, denk dus ook aan wat contanten. In Twente en delen van Gelderland blaast men de midwinterhoorn tussen de eerste zondag van de Advent en Driekoningen (6 januari). Het geluid, “d’olde roop”, draagt ver over het winterse landschap.
De midwinterhoorn is een houten blaasinstrument dat nu nog wordt gebruikt in Twente, delen van Gelderland en, vlak over de grens, in Duitsland. Het is op ambachtelijke manier gebouwd van berken- of wilgenhout, met een mondstuk van vlierhout.

De startlocatie is op dit moment nog niet bekend

U kunt starten tussen 9.30 en 12:00 uur. Het parkeerterrein wordt aangegeven.

Hondenbezitters let op: de route loopt door een gebied waar wild kan lopen. U mag uw hond meenemen maar deze moet de hele wandeling aan de lijn.

Deelnamekosten: € 4,00 (kinderen t/m 12 jaar GRATIS!)

Reviews van wandelaars

Het was koud en een beetje mistig. Om mij heen klonken de midwinterhoorns. Wat een magisch gevoel. Heerlijk om tussendoor te genieten van een Glugwein!

Jeannette

Nog even en de 'oale roop' klinkt weer... Ik kan niet wachten!

Harm