Image Alt

Events

Midwinterhoornwandeling

Toeristenbelang Laren (TBL) organiseert weer een wandelroute langs midwinterhoorn blazers op landgoed Verwolde bij Laren (Gld.).
Ook u bent deze dag hartelijk welkom op dit bijzondere evenement. Dit jaar kunt u kiezen uit drie afstanden, een van ongeveer 6 , 9 en 12 km. Tijdens de uitgezette wandelingen zult u natuurlijk verschillende midwinterhoornblazers zien en horen spelen.
Er is onderweg gelegenheid om koffie/thee, erwtensoep, broodje rookworst en glühwein/chocomelk te nuttigen. Bij de pauzeplek is een toiletgelegenheid.
Niet overal is de mogelijkheid om te pinnen, denk dus ook aan wat contanten. In Twente en delen van Gelderland blaast men de midwinterhoorn tussen de eerste zondag van de Advent en Driekoningen (6 januari). Het geluid, “d’olde roop”, draagt ver over het winterse landschap.
De midwinterhoorn is een houten blaasinstrument dat nu nog wordt gebruikt in Twente, delen van Gelderland en, vlak over de grens, in Duitsland. Het is op ambachtelijke manier gebouwd van berken- of wilgenhout, met een mondstuk van vlierhout.

De wandelroutes starten bij de Oranjerie van Huis Verwolde, Jonker Emilelaan 4, Laren (Gld.).

U kunt starten tussen 9.30 en 12:00 uur. Het parkeerterrein wordt aangegeven.

Hondenbezitters let op: de route loopt door een gebied waar wild kan lopen. U mag uw hond meenemen maar deze moet de hele wandeling aan de lijn.

Deelnamekosten: € 4,00 (kinderen t/m 12 jaar GRATIS!)

 

Info

Lokatie: Laren Gelderland
Datum: 05/01/2025
Duur: 1 Dag
Starttijd : vamaf 09.30 uur
Kosten: € 4,00 ( t/m 12 jaar GRATIS!)